
Datum sklizně: 2021
Země: Costa Rica
Region: Alajuela, Central Valley
Farma: Hacienda Sonora
Odrůda: Caturra, Red Catuaí, Red Bourbon, Villalobos, Villa Sarchi
Nadmořská výška: 1250 m n. m.
Zpracování: Naturální
Chuťový profil: Brusinky, med, šípek a chuťové je podobný spíše čaji.
Cascara obsahuje kofein a je bohatá na antioxidanty. Pokud v létě hledáte osvěžení, doporučujeme ji podávat studenou.
Jak si připravit tradiční cascaru? Pro přípravu 1 litru nápoje použijeme 50 g cascary, zalijeme horkou vodou (o teplotě cca 93 - 100 °C) a necháme louhovat 10 minut, následně slijeme. S množstvím cascary, teplotou vody nebo louhováním můžete experimentovat a objevit tak mnoho dalších zajímavých chuťových tónů.