Vítejte na naších kávových stránkách UPRAZENO.CZ - jsme specialisté na kávu!
search-loader
0 ks
0
Nakupte ještě za 850 Kč a získáte
Dopravu zdarma
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Celkem 0 Kč
Upraženo - favorite
question
Potřebujete poradit?
Nevíte si rady s výběrem, nebo potřebujete poradit s konkrétními produkty, či vytvořit objednávku po telefonu? Neváhejte zavolat
PORADNA
+420 739 102 933

Zrnková káva - Indonesia 100% Arabica

Novinka
Skladem
Upraženo - indonesiee
Hodnocení obchodu
99 %
Obchod Upraženo
hodnotilo 589 zákazníků
Naposled přidané hodnocení:
Ověřený zákazník
Včera
Ověřený zákazník
Před 2 dny
Ověřený zákazník
Před 2 dny
Ověřený zákazník
Před 2 dny
Ověřený zákazník
Před 3 dny
Ověřený zákazník
Před 5 dny
Ověřený zákazník
Před 5 dny
Ověřený zákazník
Před týdnem
Ověřený zákazník
Před týdnem
Ověřený zákazník
Před týdnem
Ověřený zákazník
Před týdnem
Ověřený zákazník
Před týdnem
89
Skladem
Datum doručení 26.4.
Váha:
125g
250g
500g
1000g
Nejprve musíš vybrat variantu
Ks
+
-
Kávovar
Espresso, Filtr
Obsah kofeinu
S kofeinem
Druh
Káva
Sdílejte tento produkt!
Popis produktu Zrnková káva - Indonesia 100% Arabica
Potřebujete poradit?
question
Zavolejte
+420 739 102 933
nebo napiš na

INDONESIA/ARABICA

SUMATRA KERINCI HONEY WET-HULLED

Datum sklizně: duben- červen

Země: Indonésie

Region: Kerinci, Sumatra

Oblast: Gunung, Tujuh

Farma: Koerintji Barokah Bersama

Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang

Nadmořská výška: 1 400 - 1 700 m. n. m.

Zpracování: Wet hulled honey (kombinace mokré a suché metody ve spojení s medovým zpracováním)

Chuťový profil: Velmi zajímavá chuť citrusových plodů s javorovým sirupem, mangem a broskví. Sladké tóny vyniknou díky netradičnímu wet-hulled honey zpracování.

Kávu pražíme a balíme až ve chvíli, kdy k nám dorazí objednávka. O její čerstvost se tedy vůbec nemusíte bát :) Více o naší filozofii pražení kávy najdete v tomto článku.

Stupeň pražení: 
zrnka_stupne_prazeni_06
Kávu vám rádi nameleme, napište nám prosím do poznámky, na jakou přípravu máte zájem kávu umlít: espresso kávovar, mokka konvička, filtr, turek nebo french press.


O indonéské kávě

Indonésie je světově 4. největším exportérem kávy. Poprvé se zde káva dostala z Indie, když se holandský guvernér v roce 1696 rozhodl poslat z indického Malabaru kávová zrna do Jakarty, ale jelikož Indonésii zasáhly masivní povodně, vysazení kávy se nepovedlo. Další pokus následoval v roce 1699 a tentokrát se jejich výsadba povedla. K první sklizni došlo v roce 1711 a 1717 již z Jávy do Evropy putovalo prvních 900 kg kávy. Arabice se v tomto podnebí ideálně dařilo až do konce 19. století, kdy kávu masivně napadla kávová rez. Místní obyvatelé se proto rozhodli okolo roku 1900 vysázet velké množství robusty, a tak se stalo, že právě tato odrůda dnes představuje 75 % veškerého exportu indonéské kávy. Káva se v Indonésii pěstuje napříc všemi ostrovy, my jsme si pro vás však vybrali vyhlášenou kávu ze Sumatry, která se zde zpracovává typickou indonéskou metodou honey wet-hulled.

indonesie


O podmínkách pro farmáře


Místních 320 farmářů sdružuje družstvo Koerintji Barokah Bersama, který moderním způsobem vede muž jménem Tryiono. Ačkoliv družstvo bylo založeno až v roce 2017, dosáhlo ihned velkého úspěchu a místní káva se stala vyhlášenou. Farmáři sklízí kávové třešně ručně, ty následně putují do mycích stanic, kde se káva zpracovává různými metodami, jelikož Tryiono velmi rád sleduje moderní trendy. Farmáři se kromě kávy věnují také pěstování čaje nebo dalších zemědělských plodin. Díky členství v družstvu dosahují na lepší cenové podmínky při výkupu vlastní kávy a také možnosti sdílet technologie a know-how.


n_vrh_bez_n_zvu_19_
O chuti

Na chuť místní kávy má velký vliv tradiční indonéská metoda zpracování honey wt-hulled. Ta kombinuje suchou i mokrou metodu zpracování a navíc také sušení v dužině, které pak kávě dodává sladkou chuť.  Při tomto způsobu zpracování jsou bobule vmačkávány mezi drticí plechy, aby se odstranila horní část slupky a část dužiny (jako u mokré cesty), ale nenásleduje už fermentace a strojové kartáčování. Místo toho se výsledný produkt suší na slunci při zachování velkého množství cukru z bobule a tím je docíleno velmi zajímavé chuti. Pergamen, který na zrnku zůstává neodstraněný po použití kteréhokoliv ze tří výše uvedených způsobů, se odstraňuje (oloupává) mechanicky. Používá se k tomu buď jemné plácání po zrncích na míru vyrobeným strojem, anebo se používají mlýnské kameny s velkým odstupem od sebe.



Doporučení milovníků kávy
+Přidat doporučení
K tomuto produktu nebylo prozatím vloženo žádné hodnocení. Buďte první, kdo přidá doporučení .