Upražená kávová zrnka jsou velmi citlivá. A to nejen na teplotu a vlhkost, ale na mnoho dalších faktorů. Naším cílem je předat vám kávu, která vydrží co nejdéle čerstvá a která si zachová veškeré chuťové vlastnosti. Proto si dáváme záležet na obalech už při balení u nás v pražírně. Pojďme si ukázat, v jakém obalu vám kávová zrnka z uprazeno.cz přijdou a proč.
Jaké faktory mohou kávu poškodit?
Jak tedy kávu správně uchovávat?
Ideální je využívat k tomu originální obal Upraženo, který je znovu uzavíratený a obsahuje takzvaný Flavor lock, jednostranný ventil. Ten obsahuje otvor, který dokáže pustit vzduch ven z obalu, ale dovnitř už nikoli. Proto když otevřete balíček, tak vás obklopí kávová vůně! K zrnkům se nedostane přebytečný vzduch a mají díky tomu vytvořené bezpečné prostředí. Mohou tak v klidu dál “zrát”. Káva totiž neustále pracuje. Není dobré ji konzumovat ihned po upražení, je třeba ji nechat alespoň týden odležet, aby se její chutě co nejvíce rozležely. Dokáže se však i zkazit, pokud byste na ni z nějakého důvodu zapomněli. Upražená káva má poměrně dlouhou živostnost, my ji doporčujeme spotřebovat ideálně do čtyř měsíců od pražení. Tyto informace se dozvíte vždy na zadní straně zrnkové kávy Upraženo.
Co se týče vzhledu, tím Upraženo obaly vyčnívají. Přírodní design s minimalistickým znázorněním šálku kávy a Lysé hory, která je symbolem Beskyd, je skvělá i jako dárek a vynikne v každé domácnosti. Pokud byste však chtěli kávu uchovávat v jiných obalech, měli byste si dát pozor na to, aby nádoba byla vzduchotěsná a neprůhledná. Jen tak předejdete všem rizikům.
A teď už zbývá si uvařit šálek kávy a užít si plnou chuť naší kávy. Tak dobrou chuť!