Vítejte na naších kávových stránkách UPRAZENO.CZ - jsme specialisté na kávu!
search-loader
0 ks
0
Nakupte ještě za 850 Kč a získáte
Dopravu zdarma
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Celkem 0 Kč
Upraženo - favorite
question
Potřebujete poradit?
Nevíte si rady s výběrem, nebo potřebujete poradit s konkrétními produkty, či vytvořit objednávku po telefonu? Neváhejte zavolat
PORADNA
+420 739 102 933

Zrnková káva - Brazil 100% Arabica

Akční
Náš tip
Skladem
Upraženo - Návrh bez názvu (1)
Hodnocení obchodu
96 %
Obchod Upraženo
hodnotilo 706 zákazníků
Naposled přidané hodnocení:
Ověřený zákazník
Před 4 dny
Ověřený zákazník
Před 5 dny
Ověřený zákazník
Před 6 dny
Ověřený zákazník
Před týdnem
Ověřený zákazník
Před týdnem
Ověřený zákazník
Před týdnem
Ověřený zákazník
Před týdnem
Ověřený zákazník
Před týdnem
Ověřený zákazník
Před 2 týdny
Ověřený zákazník
Před 2 týdny
Ověřený zákazník
Před 3 týdny
Ověřený zákazník
Před 3 týdny
79
Skladem
Datum doručení 1.10.
Váha:
125g
250g
500g
1000g
Nejprve musíš vybrat variantu
Ks
+
-
Kávovar
Espresso, Filtr
Obsah kofeinu
S kofeinem
Druh
Káva
Sdílejte tento produkt!
Popis produktu Zrnková káva - Brazil 100% Arabica
Potřebujete poradit?
question
Zavolejte
+420 739 102 933
nebo napiš na

BRAZIL/ARABICA

DIAMOND CASTANHA NY2 17/18, SS FC NATURAL

Datum sklizně: 2020/2021

Země: Brazílie

Oblast: Minas Gerais

Farma: Různé

Odrůda: Směs různých odrůd vysoké kvality

Nadmořská výška: nad 1 100 m.n.m.

Zpracování: Naturální

Chuťový profil: Intenzivní čokoládová chuť, ve které objevíte oříšky spolu s bobulovitým ovocem. Příjemně sladká chuť, která skvěle vynikne při espresso přípravě.

Cuppingové skóre: 82,5 = VÝBĚROVÁ KÁVA

Kávu pražíme a balíme až ve chvíli, kdy k nám dorazí objednávka. O její čerstvost se tedy vůbec nemusíte bát :) Více o naší filozofii pražení kávy najdete v tomto článku.

Stupeň pražení: 
zrnka_stupne_prazeni_06
Kávu vám rádi nameleme, napište nám prosím do poznámky, na jakou přípravu máte zájem kávu umlít: espresso kávovar, mokka konvička, filtr, turek nebo french press.


O brazilské kávě

Dnes se společně podíváme do Brazílie - země kávě zaslíbené! Díky 2.3 miliony hektarů plantážní plochy (což je asi 2,3 milionů fotbalových hřišť, což je tedy skutečně hodně!) je Brazílie největším producentem Arabika kávy na světě.  Vzhledem k velikosti země se zde nacházejí tři podnebné pásy (rovníkový, subtropický, mírný), které jsou ideální prostředí pro pěstování různých druhů kávovníků. Káva Diamond, kterou vám aktuálně nabízíme, je skutečným klenotem mezi kávami - vyniká svou kvalitou a chutí :)

n_vrh_bez_n_zvu_18_


O podmínkách pro farmáře


Naše káva Diamond pochází z oblasti Minas Gerais v jihovýchodní části Brazilie. V této úrodné oblasti kávu pěstuje téměř každý. Proto zde funguje velké množství družtev, díky kterým mají jeho členové možnost zdravotní podpory, stipendií či dalšího vzdělávání v oblasti zemědělství. Ve všech projektech je kladen velký důraz na udržitelné zemědělství a kroky vedoucí k snížení negativního vlivu pěstování kávy na životní prostředí. Mezi ekologické formy pěstování kávy se řadí například shromažďování vody ze zpracovatelských mlýnů, která se pomocí speciální techniky dále využívá při čištění odpadních vod. 

Pro většinu obyvatel je kávovník hlavním zdrojem příjmů, a proto se mu místní farmáři věnují s láskou.

n_vrh_bez_n_zvu_19_
O chuti

Kávové plantáže se nachází ve výšce nad 1100 m.n.m, což chuti kávy zaručuje vysokou kvalitu. Káva Brasil Diamond je proslulá sladkou a vyváženou chutí, kterou odborníci ohodnotili cuppingovým skóre 82,5, což značí, že se jedná o výběrovou kávu. Chuť je jemná a snoubí se v ní čokoládové a oříškové tóny s ovocným nádechem. Aroma je příjemné, neobsahuje stopy hořkosti. Pro své vlastnosti se skvěle hodí především na přípravu espressa, potěší ale také milovníky alternativních způsobů přípravy. 
Tato káva je zpracována metodou natural, neboli suchou metodou, které je ze všech metod nejstarší. Při pečlivém sběru a sušení nabízí káva zpracovaná suchou metodou výborné aroma a sladkou chuť. Někteří ji přirovnávají k ovocnému salátu nebo kompotu. Jde navíc o nejekologičtější metodu zpracování.  Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci, kde se musí pravidelně obracet a po vysušení je nutné mechanicky očistit zrnka od dužiny se slupkou. Pokud je celý proces proveden správně a zodpovědně, dodá kávě „plnější tělo“ a velmi zajímavou chuť s nádechem ovoce.

Doporučení milovníků kávy
+Přidat doporučení
Adéla
14.10.2020
Moje nejoblíbenější káva! Super vyvážená chuť.
Jan Novotný
14.10.2020
Vyzkoušel jsem všechny kávy a pecka! Čerstvost jde znát a lepší kávu jsem nikdy nepil.
Hana Nováková
30.09.2020
Výborná káva a velmi příjemný personál na provozovně. Tohle nám ve Frýdku chybělo! :)