Zrnková káva - Colombia Decaf 100% Arabica

Zrnková káva - Colombia Decaf 100% Arabica

Množství
Forma kávy
Skladem - Datum doručení 11. 10. 2022
Čerstvě upraženo - Pražíme denně v malých dávkách dle vašich objednávek
239
Původ
Země a oblast
Kolumbie - Cauca, Tolima, Antioquia and Eje Cafetero
Nadmořská výška
1 400 – 2 100 m.n.m.
Datum sklizně
2020/2021
Další informace
Odrůda
Směs různých odrůd vysoké kvality
Skladování
V suchu a temnu
Vhodnost přípravy
Na espresso
Pražení a zpracování
Zpracování
Plně promyté (washed)
Stupeň pražení
1
2
3
4
5
Máte rádi chuť kávy, ale kofeinu už bylo moc nebo jej nemůžete? Bezkofeinová káva může chutnat skvěle - příkladem je naše Kolumbie Tumbaga Sugarcane Decaf. Díky použití cukru pro odstranění kofeinu zůstává plná chuť kávy zachována.
Pražič Tom
Pražič Tom
Upraženo.cz

COLOMBIA/ARABICA - bez kofeinu!

Colombia Tumbaga Sugarcane Decaf Excelso EP 2020/21

Chuťový profil: Intenzivní čokoládová a sladká chuť, ze které nepoznáte, že se jedná o bezkofeinovou kávu, s tóny jablka a karamelu.

CUPPINGOVÉ SKÓRE: 83,5 = VÝBĚROVÁ KÁVA

Tato káva je ideální na espresso.

Kávu pražíme a balíme až ve chvíli, kdy k nám dorazí objednávka. O její čerstvost se tedy vůbec nemusíte bát :) Více o naší filozofii pražení kávy najdete v tomto článku.

O kolumbijské kávě

Kolumbijskou kávu zná každý. Ještě aby ne! Země totiž patří mezi největší vývozce kávy už od 19. století. Díky různorodému podnebí a geografickým podmínkám najdeme v kolumbijské kávě každý to své, její variabilita je totiž nekonečná. Obecně kolumbijaská káva pochází ze tří regionů: ze severu (kde je káva zemitější, hutnější), z centra Kolumbie (místní káva začíná být více citrusová a svěží) anebo z jihu, zdejší káva je jemná, sladká a ovocná. 

Kávová družstva poctivě pracují na rozvoji svého oboru, to se odráží i v množství certifikátů, které kolumbijská káva každoročně získává. Námi vybraná káva je samozřejmě faitrade, což zaručuje, že farmáři jsou za práci spravedlivě odměněni.

decaf2   decaf1   decaf3

O bezkofeinové kávě

Stvořit dobrou bezkofeinovou kávu je umění. A naš Tumbaga je toho jasným příkladem! Pro výrobu bezkofeinové kávy je důležité zvolit kávu s plným tělem - tedy vyšší sladkostí a nižší kyselostí, protože proces dekofeinace obě vlastnosti zvýrazňuje. Při dekofeinaci je využito cukru (respektive melasy a z toho pochází i název SUGARCANE DECAF PROCESS). která přirozeně obsahuje sloučeninu ethylacetát. Kávová zrna se namočí do vody a ethylacetát se nechá volně cirkulovat mezi kávovými zrny a při tom na sebe váže kofein. Po dosažení požadované hladiny kofeinu se kávová zrna nechají uschnout a zbytky ethylacetátu se odstraní napařováním. 

ob10   ob11  ob12

Top 3 doporučení Přidat doporučení
K tomuto produktu nebylo prozatím vloženo žádné hodnocení. Buďte první, kdo přidá doporučení .
Mohlo by se vám líbit

Nakupujte s námi bez problémů

DOPRAVA
zdarma
Při nákupu nad 1 000 Kč se Zásilkovnou, přes PPL pak nad 2 000 Kč.
ČERSTVÁ KÁVA
z Beskyd
V Beskydech pro vás pražíme vlastní kávu z kávových bobů z celého světa. V malých dávkách vždy čerstvě.
VĚRNOSTNÍ BODY
za každý nákup
A pak je můžete uplatnit jako slevu na další nákup.