
EKVÁDOR/ARABIKA
Země: Ekvádor
Provincie: Loja
Oblast: Andské výšiny
Region: Santiago
Datum sklizně: 2019/2020
Nadmořská výška: 1 300 – 1 800 m.n.m.
Zpracování: Plně promyté (washed)
Chuťový profil: Příjemná a vyvážená chuť plná ovoce, čokolády a karamelu.
Kávu pražíme a balíme až ve chvíli, kdy k nám dorazí objednávka. O její čerstvost se tedy vůbec nemusíte bát :) Více o naší filozofii pražení kávy najdete v tomto článku.
Stupeň pražení:
Kávu vám rádi nameleme, napište nám prosím do poznámky, na jakou přípravu máte zájem kávu umlít: espresso kávovar, mokka konvička, filtr, turek nebo french press.
O ekvádorské kávě
Arabica z Ekvádoru se řadí mezi nejlepší kávy světa. Naše káva Santiago se praží z kávových zrn nejvyšší jakosti, která pocházejí z oblasti andských výšin. Zde se pěstují ve vyšších nadmořských výškách od 1300 do 1800 m.n.m. Oblast pěstování se také vyznačuje vysokou vlhkostí a kvalitní sopečnou půdou, díky čemuž se skvěle hodí právě k pěstování kávových zrn té nejvyšší kvality. Místní farmáři si zakládají na ekologické formě pěstování, a proto se celý proces zpracování kávy Santiago uskutečňuje bez použití chemie a pesticidů.
O spolupráci s místními
Tento druh kávy je naprostou novinkou na českém trhu a my jsme nesmírně rádi, že jej nabízíme jako jediní. Podařilo se nám navázat kontak s ekvádorským pěstitelem, díky čemuž máme možnost odebírat zrna kávy Santiago napřímo. To nám dává možnost mít naprostou kontrolu nad způsobem dodání, komunikovat s místními a výhradně tak nabízet tuto lahodnou kávu na českém trhu.
O chuti
Santiago káva má plné tělo a příjemnou, vyváženou aciditu. Chuť je velice jemná, plná karamelu, čokolády a ovoce. Díky svým vlastnostem se káva Santiago skvěle hodí jak pro přípravu klasického espressa, tak i na filtr.