Zrnková káva - Ethiopia Nensebo Refisa - 100% arabica

Zrnková káva - Ethiopia Nensebo Refisa - 100% arabica

Množství
Forma kávy
Skladem - Datum doručení 6. 10. 2022
Čerstvě upraženo - Pražíme denně v malých dávkách dle vašich objednávek
259 247
Původ
Země a oblast
Ethiopia - Nensebo, Sidamo
Nadmořská výška
1 850 – 2 000 m.n.m
Datum sklizně
2021/2022
Další informace
Odrůda
Etiopské odrůdy
Skladování
V suchu a temnu
Vhodnost přípravy
Na espresso
Pražení a zpracování
Zpracování
Plně promyté
Stupeň pražení
1
2
3
4
5
Ethiopie Nensebo Refisa má výborné cuppingové skóre a není se čemu divit, chuť je plná a sladce ovocná.
Pražič Tom
Pražič Tom
Upraženo.cz

ETHIOPIA/ARABICA

SHB (extra tvrdé zrno)

Sidamo FW Organic

Farma: Zpracovatelská stanice Refisa Wet Mill

Chuťový profil: Bobulovité ovoce, černý čaj, citrusy, med, nektarinky.

Cuppingové skóre: 87.5 = VÝBĚROVÁ KÁVA

Tato káva je díky způsobu pražení vhodná k přípravě espressa, zároveň ale skvěle chutná i na filtr.

O etiopské kávě 

Etiopská káva se řádí mezi nejoblíbenější africké kávy. Pěstuje se v nadmořské výšce přesahující okolo 2 000 m.n.m v regionu Nenseba, které leží v známé kávové oblasti Sidama. Město je střediskem pěstování kávy v dané oblasti a některými odborníky bývá označováno za místo vzniku první kávy.  Kombinace vysoké nadmořské výšky, bohatého slunečního svitu, jedinečných a původních krajinných odrůd, to vše přispívá k zaslouženému renomé Sidamo pro výrobu čistých, sladkých a květnatých kávových zrn.

et1   et2   et1

O zpracování kávy

Zpracování kávy v družstvu Refisa je stejné jako a většině území Etiopie a sice metodou washed (mokrou cestou). Po sklizni se kávové třešně zpracovávají v tzv. mokrém mlýně. Při celém procesu dochází k důsledné kontrole jednotlivých zrn a v případě, že jsou nějaké špatné, ručně se vyřadí. Po odstranění slupky a části dužiny se zrna nechávají fermentovat ve vodní lázni. Tato lázeň může trvat 36 až 72 hodin. V rámci fermentace, se několikrát voda vyměňuje a celý proces se důsledně sleduje. Následně se káva čistí v mycím kanálu, kde se také třídí dle hustoty a zároveň se opět vyřazují špatná zrna. V neposlední řadě přichází fáze sušení, která je pro tuto oblast typická na vyvýšených lůžkách. Na nich odkape přebytečná voda, vysuší se  vlhkost a poté dochází k finálnímu dosušení, které může trvat až dva týdny.

ob5   ob7   ob6

O chuti

Milovníci kávy oceňují její plné tělo, vůni plnou květin a příjemně nasládlou, ovocnou chuť. Pro své vlastnosti se skvěle hodí nejen do do šálku espressa, ale také na filtr. 

Top 3 doporučení Přidat doporučení
5
5
Výborné kávy, kupuji už jen výhradně z upraženo.
Jana
Skvělá káva! Jemné a vychucené potěšení pro každodenní pití.
Berenika
Vyzkoušel jsem všechny kávy a pecka! Čerstvost jde znát a lepší kávu jsem nikdy nepil.
Jan Novotný
Mohlo by se vám líbit
Náš tip
Zrnková káva - Brazil 100% Arabica
Skladem 250g
199
Do košíku
Akční
Novinka
Zrnková káva - Ethiopia Boji Kochere - 100% arabica
Skladem 250g
259 247
Do košíku
Novinka
Zrnková káva Papua Nová Guinea - 100% Arabica
Skladem 250 g
269
Do košíku
Novinka
Náš tip
Letní směs 2022 - Zrnková káva 100% Arabica 250 g
Skladem
259 247

Nakupujte s námi bez problémů

DOPRAVA
zdarma
Při nákupu nad 1 000 Kč se Zásilkovnou, přes PPL pak nad 2 000 Kč.
ČERSTVÁ KÁVA
z Beskyd
V Beskydech pro vás pražíme vlastní kávu z kávových bobů z celého světa. V malých dávkách vždy čerstvě.
VĚRNOSTNÍ BODY
za každý nákup
A pak je můžete uplatnit jako slevu na další nákup.