O etiopské kávě
Etiopská káva se řádí mezi nejoblíbenější africké kávy. Pěstuje se ve vyšších nadmořských výškách okolo 2 000 m.n.m v regionu. Kombinace vysoké nadmořské výšky, bohatého slunečního svitu, jedinečných a původních krajinných odrůd, to vše přispívá k zaslouženému renomé etiopských káv. Většina místních zrn je sklízena ručně a zpracovávána tadičními metodami drobnými farmáři, kteří se vyhýbají používání pesticidů nebo chemických hnojiv.
O zpracování kávy
Naše aktuální Etiopie je zpracovávána naturální metodou. Všechna práce probíhá ručně - jak sklizeň, tak i následná kontrola při příjmu zrn. Všechny zkontrolované třešně se poté suší v tenkých vrstvách na vyvýšených záhonech po dobu přibližně 18 dnů.
Zajímá vás více o kávě?
Jak poznat kvalitní kávu? Co dělá kávu opravdu dobrou? Chuť, původ, pražení? Zjistěte víc zde.
Uchovejte kávu co nejdéle čerstvou. Naučte se správně skladovat zrnkovou kávu. Vše potřebné najdete tady.
Pražení: světlé nebo tmavé? Jaký je rozdíl v chuti a proč na něm záleží? Porovnání najdete v tomto článku.
Příběh kávy od začátku až po dnešek. Od pastýře Kaldiho po moderní kavárny. Celou historii najdete zde.
Káva a zdraví – co říká věda? Pomáhá nebo škodí? Fakta o účincích kávy najdete tady.
Cupping: ochutnávejte jako profík. Chcete zkusit degustaci kávy doma? Návod najdete v tomto článku.