O etiopské kávě
Etiopská káva se řádí mezi nejoblíbenější africké kávy. Pěstuje se v nadmořské výšce přesahující okolo 2 000 m.n.m v regionu Nenseba, které leží v známé kávové oblasti Sidama. Město je střediskem pěstování kávy v dané oblasti a některými odborníky bývá označováno za místo vzniku první kávy. Kombinace vysoké nadmořské výšky, bohatého slunečního svitu, jedinečných a původních krajinných odrůd, to vše přispívá k zaslouženému renomé Sidamo pro výrobu čistých, sladkých a květnatých kávových zrn.
O zpracování kávy
Naše aktuální Etiopie je zpracovávána promytou metodou. Farmáři ručně sklízejí třešně a dodávají je do mycí stanice Refisa. Při příjmu se třešeň vizuálně třídí a pokládá na vyvýšené sušící postele. Poté se káva fermentuje a promývá v čisté vodě. Sušení kávy trvá přibližně 8 až 10 dní.