NICARAGUA/ARABICA
FINCA AURORA FLOR Y NATA WASHED BLEND
Chuťový profil: Čokoláda, pražené mandle, černý čaj, hřebíček, skořice
Cuppingové skóre: 83 = VÝBĚROVÁ KÁVA
Kávu pražíme a balíme až ve chvíli, kdy k nám dorazí objednávka. O její čerstvost se tedy vůbec nemusíte bát :) Více o naší filozofii pražení kávy najdete v tomto článku.
Nejste si jisti, jakou kávu vybrat? Zkuste Průvodce našeho pražiče Toma, který vám poradí, jaká káva by pro vás mohla být ta nejvhodnější :)
O nikaraguajské kávě
Ve střední Americe určitě najdeme země, které jsou pěstováním kávy známější než právě Nikaragua. Byla by ale chyba myslet si, že nikaraguajská káva nestojí za ochutnání, právě naopak! Místní kávu ovlivňuje geografie - stát je označován jako země jezer a sopek, což tvoří zajímavou kombinaci pro pěstování výborné kávy. Mnoho producentů s kávou experimentuje s pěstováním nejen nových odrůd, ale také s metodami zpracování.

O podmínkách pro farmáře
Káva je zpracovávána promytou metodou. Tato káva označení Y NATA představuje pomyslnou třešničku na dortu z místních káv. Ty nejlepší kávové třesně tak daly vzknout kávě s elegantní a plnou chutí.
Zajímá vás více o kávě?
Jak poznat kvalitní kávu? Co dělá kávu opravdu dobrou? Chuť, původ, pražení? Zjistěte víc zde.
Uchovejte kávu co nejdéle čerstvou. Naučte se správně skladovat zrnkovou kávu. Vše potřebné najdete tady.
Pražení: světlé nebo tmavé? Jaký je rozdíl v chuti a proč na něm záleží? Porovnání najdete v tomto článku.
Příběh kávy od začátku až po dnešek. Od pastýře Kaldiho po moderní kavárny. Celou historii najdete zde.
Káva a zdraví – co říká věda? Pomáhá nebo škodí? Fakta o účincích kávy najdete tady.
Cupping: ochutnávejte jako profík. Chcete zkusit degustaci kávy doma? Návod najdete v tomto článku.