DOPRAVA NA GLS VÝDEJNÍ MÍSTA NYNÍ JEN ZA 19 KČ!

Zrnková káva Colombia Excelso - 100% Arabica

Zrnková káva Colombia Excelso - 100% Arabica

Množství
Forma kávy
Skladem - Datum doručení 30. 6. 2025
Čerstvě upraženo - Pražíme v malých dávkách dle vašich objednávek
Původ
Země a oblast
Kolumbie - Huila
Nadmořská výška
1300 - 1700 m.n.m
Datum sklizně
2023/2024
Další informace
Odrůda
Bourbon, Castillo, Caturra, Colombia, Typica
Skladování
V suchu a temnu
Vhodnost přípravy
Na espresso
Pražení a zpracování
Zpracování
Plně promyté
Stupeň pražení
1
2
3
4
5
Chuť
Sladkost
1
2
3
4
5
Hořkost
1
2
3
4
5
Kyselost
1
2
3
4
5
Tato kolumbijská káva se vyznačuje chutí s plným tělem. Je výrazně čokoládová, pokud jste milovníci výrazných chutí ve svém šálku espressa, je tou správnou volbou.
Pražič Tom
Pražič Tom
Upraženo.cz

COLOMBIA EXCELSO

HUITACA EXCELSO SUCAFINA ORIGINALS 2022/2023
Farma: Různé farmy v oblasti o velikosti do 4,5 hektaru
Chuťový profil:  V chuti objevíte hořkou čokoládu, třtinový cukr, třešeň a sušené ovoce.
Cuppingové skóre: 84,5 = VÝBĚROVÁ KÁVA

Kávu pražíme a balíme až ve chvíli, kdy k nám dorazí objednávka. O její čerstvost se tedy vůbec nemusíte bát :) Více o naší filozofii pražení kávy najdete v tomto článku.

Nejste si jisti, jakou kávu vybrat? Zkuste Průvodce našeho pražiče Toma, který vám poradí, jaká káva by pro vás mohla být ta nejvhodnější :) 


O kolumbijské kávě


Kolumbijskou kávu zná každý. Ještě aby ne! Země totiž patří mezi největší vývozce kávy už od 19. století. Díky různorodému podnebí a geografickým podmínkám najdeme v kolumbijské kávě každý to své, její variabilita je totiž nekonečná. Obecně kolumbijská káva pochází ze tří regionů: ze severu (kde je káva zemitější, hutnější), z centra Kolumbie (místní káva začíná být více citrusová a svěží) anebo z jihu, zdejší káva je jemná, sladká a ovocná. Kávová družstva poctivě pracují na rozvoji svého oboru, to se odráží i v množství certifikátů, které kolumbijská káva každoročně získává.

huila2   huila3   huila1

O zpracování

Naše Kolumbie pochází od drobných farmářů z nejznámějších oblastí pěstování kávy. Zemědělci obvykle používají tradiční plně promytý způsob zpracování. Třešně jsou ručně sbírány a poté rozdrceny, obvykle na farmě. Po rozvláknění se káva fermentuje v tancích po dobu 26 až 36 hodin. Poté se zrna položí na parabolická lůžka k sušení po dobu až 20 dnů. 

ob3   ob12   ob2

O chuti

Tmavěji pražená Kolumbie skvěle vynikne na espresso, díky ní bude každý šálek kávy skvělým zážitkem! Má plné, velmi výrazné čokoládové tělo s dochutí třešně a sušeného ovoce.

Zajímá vás více o kávě?

Jak poznat kvalitní kávu? Co dělá kávu opravdu dobrou? Chuť, původ, pražení? Zjistěte víc zde.
Uchovejte kávu co nejdéle čerstvou. Naučte se správně skladovat zrnkovou kávu. Vše potřebné najdete tady.
Pražení: světlé nebo tmavé? Jaký je rozdíl v chuti a proč na něm záleží? Porovnání najdete v tomto článku.
Příběh kávy od začátku až po dnešek. Od pastýře Kaldiho po moderní kavárny. Celou historii najdete zde.
Káva a zdraví – co říká věda? Pomáhá nebo škodí? Fakta o účincích kávy najdete tady.
Cupping: ochutnávejte jako profík. Chcete zkusit degustaci kávy doma? Návod najdete v tomto článku.

Káva se hodí především na přípravu espressa, pokud ale máte rádi silnou chuť a hořké tóny, určitě vám zachutná i v rámci jiné přípravy. Co třeba si ji připravit v moka konvičce nebo frenchpressu?

  
Top 3 doporučení Přidat doporučení
K tomuto produktu nebylo prozatím vloženo žádné hodnocení. Buďte první, kdo přidá doporučení .
Mohlo by se vám líbit

Nakupujte s námi bez obav

DOPRAVA
zdarma
na pobočky GLS při nákupu nad 1 000 Kč, na Zásilkovny nad 1 500 Kč, nebo kurýrem při nákupu nad 2 000 Kč.
beskydv1
ČERSTVÁ KÁVA
z Beskyd
V Beskydech pro vás pražíme výběrovou kávu z celého světa. 
VĚRNOSTNÍ BODY
za každý nákup
Ty pak můžete uplatnit jako slevu na další nákup. Věrnost odměňujeme i stylovými dárky!